2011. január 21., péntek

5 évvel ezelőtt történt - MÁV Szimfonikus Zenekar

Isten éltesse, Karnagy úr! 

A MÁV Szimfonikus Zenekar ünnepi hangversennyel köszönti Oberfrank Gézát 70. születésnapja alkalmából. A művész születésnapja családi ünnep a Zenekar számára is, amelynek Oberfrank Géza 1976-tól 1983-ig vezető karmestere volt. Karmester az ünnepelt lesz, közreműködik Szabadi Vilmos.

A művész születésnapja családi ünnep a MÁV Szimfonikus Zenekar számára is, amelynek Oberfrank Géza 1976-tól 1983-ig vezető karmestere volt. Emlékezetes időszak a zenekar életében: a fiatal, hatalmas ambíciókkal teli karmester, aki nemrég tért haza Berlinből rengeteg új tapasztalat birtokában, valósággal újjá varázsolta a zenekart. Bartók: Concerto, Stravinsky: Petruska, Mahler-szimfóniák, Mozart: Figaro házassága és még sok-sok remekmű megtanulása és előadása, mindig a legmagasabb igényességgel – erre szívesen emlékezik a zenekar minden akkori tagja és a hűséges bérlő-közönség is.

A MÁV Szimfonikus Zenekarhoz távozása óta is szoros barátság fűzi, sok emlékezetes hangversenyt vezényelt azóta is. Oberfrank Géza vezényletével készült a MÁV Szimfonikus Zenekar első önálló hanglemeze is, amely Weber nyitányait tartalmazta.

A február 2-ai hangversenyen a Zeneakadémián elhangzik Weber Euryanthe nyitánya, Mendelssohn Hegedűversenye és III. a-moll Skót szimfóniája. Közreműködik Szabadi Vilmos (hegedű), vezényel Oberfrank Géza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése